Verschillende soorten muziek genres

Over de hele wereld zijn een gigantisch aantal verschillende muzieksoorten. Deze muzieksoorten zal lang niet iedereen even geweldig vinden. De ene persoon houdt meer van muziek uit eigen land, en de andere persoon juist weer helemaal niet. In muziek zitten dus een aantal voorkeuren voordat het leuk zal zijn. u kunt bijvoorbeeld op het internet op zoek gaan naar muziekstijlen, hierna kunt u kijken welke muziek stijl er nou echt bij u past.

Er bestaan muzieksoorten zoals:
Piraten
Schlager
Rock
Hardstyle
Trance
Rap
Pop
Hardcore

De meest geluisterde muzieksoorten in Nederland zullen even op een rijtje gezet worden.
Zo komen we dus als eerste aan bij piratenmuziek. Dit is simpelweg het Nederlandse levenslied. Dit wordt dan ook verreweg het meest geluisterd in ons land. De meeste van deze liederen zijn mee zing liederen voor als er gestapt wordt of er een gezellige avond is. In veel gevallen gaat het dan over vakantie of een goed leven met vele goede vrienden. Piratenliederen worden vaak gedraaid op de radio, maar dan wel op geheime frequenties. Om te draaien als een piraat is namelijk niet helemaal legaal, als deze mensen gepakt worden is het dan ook niet heel leuk om te zien wat het bedrag van de boete bevat.

Enkele bekende artiesten:
Django Wagner
Frans Duits
Jan Smit

Pop:
Popmuziek is een zeer variabele en moderne soort van muziek. Ook al zouden velen het niet geloven, housemuziek valt ook onder popmuziek. Het is ontstaan toen de Afrikanen naar Amerika vertrokken en hun muziek hier mee naar toe brachten. Elk liedje in dit genre heeft wel zijn eigen ritme, soms snel, hard of juist heel zacht en langzaam. Shakira en Robbie Williams vallen onder de popmuziekanten. De wereldbekende King of Pop, helaas uit ons bijzijn verdwenen, was de zeer getalenteerde Michael Jackson.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>